fbpx

Modele de balcon la casa

Modele de balcon la casa

modele-de-balcon-la-casa

Video pentru idei de terasa
Inchisa cu sticla culisanta

Video idei pentru terase
Cu copertina

Amenajare gradini prin inchiderea terasei cu sticla - Video

Modele de balcon la casa – Balcoanele au devenit elementul „obligatoriu” al caselor noi, mai ales in cazul apartamentelor moderne din oras sau in cazul caselor nou construite, pe modelul duplex. Deoarece este parte integranta din fatada unei cladiri rezidentiale, acest element arhitectural frumos din punct de vedere estetic si functional are nevoie de un design si de specificatii care sa fie luate in calcul in etapa timpurie a proiectului de constructie.

Alegerea unui anumit sistem de balcon este esentiala pentru atingerea specificatiilor estetice si a celor functionale dorite, indiferent daca este vorba despre un balcon suspendat sau de unul tip terasa, cu iesire spre gradina sau pe acoperisul casei. Un balcon bine proiectat este unul care completeaza stilul arhitectural al unei case, prezentand avantajul de a adauga spatiu suplimentar casei, un caracter aparte si o valoare deosebita. Cu toate acestea, specificatiile unui balcon inseamna mai mult decat a obtine pur si simplu aspectul potrivit. Este vorba de alegerea unei structuri a balconului influentata de factori precum asezarea geografica, planificarea constructiei, spatiul disponibil, respectiv restrictiile bugetare. Asadar, care ar fi optiunile principale si aspectele tehnice de construire ale unui balcon? Ce tipuri de balcoane exista?

Printre numeroasele servicii oferite de noi, vă punem la dispoziție și sisteme de inchideri terase cu sticla.

 

Balcoanele adevărate vs balcoanele false

 

Atunci cand este vorba despre un balcon adevarat, este vorba, de fapt, despre ceea ce iti imaginezi atunci cand cineva rosteste cuvantul „balcon”. Este vorba despre un balcon care are o podea si balustrade, fiind spatiul exterior perfect pntru relaxare sau chiar si pentru depozitare. Un astfel de balcon este suficient de mare pentru a putea petrece cateva ore binemeritate in el sau chiar pentru a alege un mobilier in care sa depozitezi diverse lucruri. Daca visezi la seri calde de vara, in care sa stai cu un pahar cu vin in fata, atunci acesta este balconul potrivit.

Balcoanele false nu sunt, de fapt, balcoane reale. Acestea sunt facute doar pentru obtinerea unui design placut al locuintei, nefiind insa practice. Nu poti pasi pe un astfel de balcon, fiind ideal doar daca vrei sa ii oferi casei un aspect putin mai interesant. Este, probabil, suficient spatiu intr-un astfel de balcon ca sa pui niste flori sau ierburi.

Balcoanele pot fi inchise cu geamuri glisante, exemple mai jos:

 

Balconul de tip Julieta

 

Desi reprezinta, in esenta, o balustrada speciala care protejeaza o usa care se deschide la un etaj superior, acest tip de balcon este un balcon fals, construit mai ales pentru a oferi o senzatie de deschidere spre exterior. Desi rentabil, acest balcon este limitat in ceea ce priveste aspectul sau practic, deoarece nu este o constructie cu punte si nu poate fi, astfel, utilizat ca zona de recreere, de relaxare sau de depozitare.

 

Balconul incastrat

 

In cazul unui balcon de acest fel care face parte din categoria balcoanelor integrate, platforma reprezinta o parte integranta a cadrului structural al cladirii, spre deosebire de o terasa pe acoperis, de exemplu. Un astfel de balcon este folosit adesea in zonele comune sau acolo unde este vorba de un apartament separat de restul cladirii. Balustradele pentru protectie pot fi realizate in mai multe moduri, insa este vorba despre un risc crescut de deteriorare a aspectelor legate de interfata.

Pentru a avea un balcon de calitate si care să prezinte un aspect plăcut, vă recomandăm serviciile noastre de inchideri balcoane cu sticla.

 

Balcoanele proiectate sau in consola

 

Acest tip de balcoane este reprezentat de balcoanele proiectate in afara cladirii, prin folosirea unui cadru metalic de sustinere, astfel incat constructia sa fie proiectata pe fata cladirii, fara niciun suport vizibil. Greutatea structurii balconului, a puntii, respectiv greutatea balustradei sunt sustinute de coloane sau de „picioare” pentru a minimiza forta consolei distribuita in mod normal de cadrul cladirii. Acest tip de balcon a devenit, de-a lungul timpului, alegerea preferata a arhitectilor si a proiectantilor, deoarece combina atractia estetica si practica a unui balcon care nu reprezinta o sarcina prea mare pe cadrul unei cladiri. Balcoanele in consola sau proiectate sunt, de fapt, balcoane pre-proiectate si nu pot fi adaugate pe cladirea existenta, deoarece balcoanele proiectate necesita sarcini punctuale mai mari pe cladirea la care acestea vor fi atasate. Realizate din otel sau beton, acestea reprezinta proiecte moderne, in care se folosesc materiale inovatoare; sunt proiectate la o adancime de 1500-1800 mm si reprezinta rezultatul cel mai artistic in proiectarea de balcoane. Aceste balcoane sunt, probabil, cele mai frecvente printre constructiile de lemn sau constructiile usoare.

Un balcon in consola cu structura din otel reprezinta, probabil, cea mai populara optiune de balcoane pentru casele nou construite. Asa cum sugereaza si numele lor, balcoanele de acest tip nu au mijloace vizibile de sprijin, in afara de fixarea pe fatada. Balcoanele in consola, completate de balustrade, pot fi realizate in afara constructiei pentru a reduce costurile si timpul de executie. Aceste tipuri de structuri pot fi proiectate cu angore/ ancore bolt-on, slide-on sau clip-on de structura cladirii principale.

 

Balcoanele la mezanin

 

Aceste balcoane se gasesc de fapt in interiorul casei, fiind balcoane adevarate, cu punte mare si balustrada. Un balcon la mezanin este locul perfect de a crea un colt confortabil in casa, precum si un mod bun de a crea impresia ca exista mai mult spatiu. Un balcon la mezanin este un mod perfect de a crea un colț confortabil în casa dvs., precum și un mod bun de a face să simțiți că există mai mult spațiu.

Dacă doriți să optați și pentru o copertina de calitate, vă recomandăm copertine retractabile sau copertine pentru terase.

 

Balcoanele de tip loggia

 

In timp ce loggia poate fi perceputa la prima vedere drept un balcon, aceasta reprezinta, de fapt, o caracteristica athitecturala distincta. Neaflandu-se la parter, aceasta ofera iluzia unui balcon, insa se diferentiaza de acesta prin acoperis si structura de sustinere. Un balcon este suspendat pe cladire si nu are acoperis, existand doar varianta inchiderii complete sau partiale a acestuia, in timp ce loggia face parte din cladire si imparte cu aceasta acoperisul.

In ceea ce priveste aspectele de care este nevoie sa se tina seama atunci cand este vorba despre un balcon, conductivitatea termica este extrem de importanta. Punctele de conectare a balconului la casa pot realiza o punte rece intre exteriorul rece si interiorul cald. Asadar, este nevoie de o asa-zisa „pauza termica” prin care este redus riscul formarii condensului in punctele reci din interiorul cladirii.

Fabricarea si asamblarea unor balcoane complete trebuie sa fie asigurate de un grad inalt de control al calitatii. In plus, un design inovator al unui balcon ofera constructiei un aspect inedit. Cu numeroasele avantaje pe care le prezinta atat pentru cumparatorii de case, cat si pentru dezvoltatorii imobiliari, balcoanele isi pastreaza valoarea adaugata pentru multi ani. Implicarea unui producator experimentat de balcoane intr-un stadiu incipient al procesului de proiectare si de constructie a balconului poate face o diferenta semnificativa intre un balcon de calitate si aspect mediu si unul realizat la standarde inalte. Alegerea sistemului de balcon potrivit si stabilirea unor detalii pentru realizarea proiectului asigura un rezultat estetic dorit si poate contribui, de asemenea, la minimizarea timpului si a riscurilor asociate in ceea ce priveste diversele costuri implicate.

In acest sens, pentru ca balconul sa adauge mai multa eleganta esteticii exterioare generale a casei, poti lua in considerarea inchiderea sa cu geamuri glisante. In acest fel, te poti bucura de si mai multe avantaje oferite, balconul putand deveni astfel locul excelent pentru adunarile de familie sau cu prietenii, pentru gratarele de la final de saptamana sau pentru o portie buna de relaxare, in timp ce te bucuri de privelistea ideala.

Inchiderea balconului poate fi o chestiune nu numai inteleapta, ci chiar esentiala. Un balcon neprotejat este un balcon care se va degrada in timp. Acesta poate necesita vopsire regulata, refacerea zidariei sau chiar impermeabilizare, in functie de expunerea sa la variatiile vremii sau la variatiile de temperatura. In acest fel, inchiderea balconului devine, intr-adevar, o modalitate inteligenta de a profita la maximum de beneficiile unui spatiu de locuit in aer liber.

Una dintre cele mai eficiente solutii pentru inchiderea balconului este reprezentata de instalarea unor usi glisante. Acestea fac posibila protejarea mai buna a structurii pe care o are balconul si pastrarea luminii naturale care vine din exterior.

Instalarea unor astfel de usi este rapida, usoara, iar apelul expertii in acest domeniu iti garanteaza cele mai bune rezultate. Instalarea unor astfel de usi se realizeaza din interiorul balconului, fara a fi nevoie de schele, si minimizeaza neplacerile asociate de regula cu astfel de lucrari. Curatarea ambelor parti ale panourilor de sticla se face, de asemenea, extrem de simplu. In plus, materialele de inalta calitate folosite de expertii in inchiderea balcoanelor aduc avantaje deosebite. Materialele folosite pentru cadre nu oxideaza si nu sunt afectate la variatiile de temperatura sau la umiditate, ceea ce creste considerabil intervalul dintre interventiile de intretinere si genereaza economii pe termen lung pentru proprietari.

Un astfel de balcon inchis reprezinta, practic, o camera suplimentara confortabila si extrem de luminoasa a casei. Vitrarea balconului protejeaza impotrivta apei, a zapezii, a vantului sau a prafului, avand posibilitatea sa te bucuri in continuare de momentele de relaxare intr-un spatiu spre exterior. De asemenea, sunt reduse zgomotele si se economiste energie.

Usile glisante folosite pentru inchiderea balcoanelor dau o noua viata acestui spatiu si ofera noi posibilitati de utilizare. Ce este mai frumos decat sa te bucuri de lumina soarelui la apus alaturi de familie sau sa amenajezi o camera de hobby versatila intr-un astfel de spatiu? In lunile mai calde, pot deschide geamurile si te poti bucura pe deplin de vederea exerioara, precum si de aerul proaspat si de lumina soarelui in acelasi timp.

Astfel, alegerea sistemului de proiectare a balconului, dar si a celui de inchidere este esentiala pentru realizarea specificatiilor estetice si functionale dorite. Un balcon bine proiectat si inchis cu usi glisante de o echipa de experti ofera un caracter aparte casei, contribuind la obtinerea unui design mai elegant care va incanta privirile tuturor si va fi, in acelasi timp, de o utilitate extrema.

Leave a Comment