fbpx

Terase acoperite – Modele exterioare cu sticla si prelate

Terase acoperite – Modele exterioare cu sticla si prelate

terase-acoperite-modele-exterioare

Video terase acoperite

Video terase acoperite

This is custom heading element

Terase acoperite – modele exterioare – Cu siguranta ai vazut pana acum terase acoperite cu policarbonat, terase din lemn acoperite cu diverse materiale sau modele de case cu terase acoperite in diverse cataloage. Iti prezentam acum cel mai comun mod de a inchide terasele si cele mai bune solutii. Puteti accesa si inchidere balcon cu sticla glisanta pret sau inchidere terasa cu sticla pret.

 

Terase acoperite cu pegole de gradina

 

Pergola de gradina este special cpnceputa pentru a crea spatii noi. Aceste pergole sunt mobile si functionale si pot sa fie amplasate atat pe terasa cat si in gradina.

Un mare avantaj al acestui material este faptul ca poate asigura o protectie solara extinsa, de pana la 36 mp si protectie contra ploii, ceea ce inseamna ca te vei putea distra afara chiar si atunci cand vremea nu este favorabila. Puteti accesa si terase acoperite sau amenajare balcon.

 

Terase acoperite – pergole ballon

 

Acest sistem pentru terase acoperite este unul ideal si poate fi montat pe orice terasa. Se instaleaza pe propriul schelet de aluminiu sau poate fi pus pe o pergola de lemn care exista deja. Unele dintre cele mai apreciate modele de terase acoperite sunt aceste pergole Ballon.

 

Terase acoperite cu pergole retractabile Flopper 160

 

Cele mai grele sisteme de pergole sunt cele Flopper 160 care vin cu un profil special confectionat din aliaj de aluminiu cu marimea de 160cm x 80 cm si cu piese metalice realizate din otel inoxidabil.  Astfel de terase exterioare acoperite sunt recomandate in special pentru terasele mari sau pentru terasele de restaurante si locatii publice.

Puteti accesa si copertine retractabile pretcopertine terase pretcopertine retractabile pret.

Pentru case mici si pentru terase cu dimensiuni restranse sunt recomandate exemplele de modele de terase acoperite cu policarbonat de dimensiuni mai mici. De asemenea, nu recomandam terase acoperite cu sticla, deoarece acestea sunt foarte grele, sunt extrem de scumpe si in timp sticla poate sa sufere deteriorari generate de intemperii. In plus, sunt greu de intretinut si de curatat si au o mobilitate redusa.

 

Terase acoperite – pergola retractabila Floper 100

 

Acesta este un sistem extrem de flexibil care poate fi montat pe toate structurile de lemn sau metal deja existente. Aceasta este un exemplu de terase acoperite moderne, care nu implica nici costuri foarte mari in timp ce ramane usor de folosit si de montat.

 

Terase acoperite – Copertine pentru balcon

 

Chiar si atunci cand ai doar un balcon si nu o terasa te poti bucura in continuare de toate facilitatile pe care aceasta le aduce. Daca te uiti in reviste de constructii si amenajari dupa terase moderne acoperite, vei vedea numeroase modele de balcoane care sunt acoperite cu copertine pentru balcon.

Puteti accesa si modele de terase sau amenajari exterioare pentru terase.

Avantajele aduse de aceste copertine consta in faptul ca pot fi stranse in momentul in care este necesar, iar atunci cand sunt utilizate vor proteja balconul inclusiv de intemperii sau de patrunderea frunzelor aduse de vant. Cu astfel de copertine vei avea incredere sa pui mobila interesanta pe balcon, pentru ca aceasta nu va fi deteriorata.

Terase acoperite video

Terase acoperite video

Terase acoperite video

Terase acoperite – copertine retractabile

 

In cazul in care cauti pe internet terase case acoperite, vei descoperi ca unele dintre cele mai interesante sunt reprezentate de terase din lemn acoperite cu policarbonat, care folosesc copertine retractabile. Indiferent daca aceste terase sunt utilizate acasa sau apartin unui restaurant, respectiv unui hotel, vestea buna este ca pot fi alese astfel incat sa reprezinte cromatic brandul.

Puteti accesa si foisoare de gradina din lemn inchiseveranda inchisa pentru case, magazine sau restaurante sau folie transparenta pentru terasa.

Forma clasica a acestor copertine este cu dungi, desi le poti cumapra si monocrome, iar posibilitatea de a introduce culorile elementelor tale de branding in schema este foarte mare pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa selectezi tonurile care te reprezinta si vei obtine o imagine unitara. Aceste copertine pot fi retrase ori de cate ori este necesar.

 

Terase acoperite – copertine terase

 

In momentul in care cauti terase din lemn acoperite modele, vei descoperi ca una dintre cele mai des utilizate variante este reprezentata de copertine. Acestea vin cu diverse sisteme de prindere si de montaj si pot fi alaturate astfel incat sa se obtina o acoperire cat mai extinsa inclusiv pentru suprafetele foarte mari. Genul acesta de terase vin si cu mecanisme de strangere si extindere care permit utilizarea foarte simpla a teraselor.

 

Terase acoperite video

Terase acoperite video

Terase acoperite – inchidere terasa cu sticla

 

Din categoria terase acoperite cu termopan, cele mai comune sunt cele care implica utilizarea sticlei securizate. Este usor de vazut care sunt avantajele unei inchideri cu sticla. In primul rand te bucuri mai mult de lumina naturala si in al doilea rand te bucuri si de mai multa siguranta. Dar nu doar siguranta si lumina sunt motivele pentru care ar trebui sa te gandesti la inchiderea terasei cu sticla, ci si faptul ca sticla este un material de constructii foarte modern.

Puteti accesa si   geamuri glisante ,  pereti de sticla culisanti,.

Daca vei cauta in revistele de specialitate vei vedea ca cele mai multe poze cu modele terase acoperite sunt cele care includ si sticla sau alte materiale transparente asa cum sunt anumite panouri de policarbonat sau foliile. Sticla este insa mult mai eleganta decat plasticul si mult mai sigura totodata.

 

Terase acoperite – modele interesante cu marchiza

 

Unele dintre cele mai comune terase acoperite lipite de casa vin insotite de marchize. Aceste marchize sunt foarte elegante si interesante si pot sa fie folosite inclusiv la balcoanele de dimensiuni mici.

Vestea buna este ca pe langa aspectul foarte interesant, marchizele sunt si foarte elegante si vor da un aer retro si interesant oricarei terase sau oricarui balcon pe care sunt amplasate. Sunt ideale inclusiv pentru terase acoperite din lemn, marchizele combinandu-se foarte bine cu constructiile ce implica materiale naturale.

 

Terase acoperite – prelata transparenta cu capse si bride

 

In momentul in care cauti terase lemn acoperite, pe internet sau in revistele de specialitate, vei descoperi ca unele dintre cele mai des utilizate sunt prelatele transparente cu capse si bride. Unele dintre celemai interesante modele de terase acoperite, implica un astfel de sistem de acoperire datorita faptului ca este simplu de montat si demontat, usor de intretinut si ofera si avantaje in ceea ce priveste costurile.

Desigur, nu izoleaza termic la fel de bine ca termopanul si nici nu ofera in general aceeasi eleganta ca si sticla, insa atunci cand vrei sa faci un mix intre costuri optime si confort, inclusiv pe timpul iernii, aceasta este o solutie buna. Chiar daca acoperirea este din plastic, iarna poti aduce aici o sursa de caldura pentru a mentine interiorul confortabil.

 

Terase acoperite – rulouri transparente pentru terase

 

Daca vrei exemple de terase acoperite cu preturi mici si care au un aspect interesant iti reocmandam sa cauti terase acoperite poze si idei terase acoperite. Vei vedea ca foarte multe dintre pozele sugerate sunt cele cu rulouri transparente pentru terase. Aceste rulouri se vor prinde simplu si usor pe cadru si au mecanisme care ajuta la rularea lor foarte eficienta. Puteti accesa si pergola terasa sau pergole retractabile.

Fie ca este vorba despre mecanisme cu actionare electrica pentru rulare sau ai un sistem manual special destinat acestui scop, cu siguranta iti va fi usor sa strangi si sa desfaci rulourile simplu si usor. Cu ajutorul acestor rulouri te poti bucura de lumina naturala pe terasa, poti sta afara chiar si atunci cand ploua, terasa este protejata de intemperii si de frunzele sau alte gunoaie care pot fi aduse de vant, iar iarna o poti incalzi cu o sursa de caldura pe care sa nu o pui aproape de rulouri.

Terase acoperite – pergole flopper vs. terase acoperite cu tabla

 

In momentul in care te gandesti ca ai putea sa iti pui terase acoperite cu tabla recomandarea noastra este sa te mai gandesti. Chiar daca in prima faza ti se poate parea ca o pergola Floper este mai scumpa decat tabla pe care o poti pune deasupra terasei, iti dam noi mai multe motive pentru care floper castiga detasat:

  • Zgomotul produs de ploaie pe tabla va face ca oamenii aflati pe terasa sa nu se mai poata intelege unii cu ceilalti;
  • Tabla nu are un aspect estetic foarte placut;
  • Tabla se deterioreaza in timp din cauza actiunii soarelui si a intemperiilor;
  • Tabla rugineste;
  • Tabla trebuie sa fie vopsita periodic pentru a rezista conditiilor climetice specifice fiecarui anotimp;
  • Tabla nu poate fi rulata si stransa in momentul in care vrei ca terasa sa nu fie acoperita.

Cu pergole Floper aceasta problema dispare pentru ca pergola implica materiale care amortizeaza sunetele, nu necesita vopsire, nu ruginesc, pot fi rulate si pot fi stranse ori de cate ori este necesar astfel incat toti cei aflati pe terasa sa se simta bine. Apeland la terase acoperite cu pergola, te bucuri de cele mai improtante avantaje.

 

Terase acoperite – sticla vs. tabla

 

Cand vorbim de terase acoperite cu sticla ne referim desigur la peretii terasei pentru ca sunt putine cazuri in care si acoperisul este tot din sticla. In general pentru acoperis sunt folosite pergolele despre care tocmai am vorbit. Partea cea mai putin placuta este ca am vazut si terase acoperite cu tabla, in loc de sticla, ceea ce inseamna ca peretii erau formati din panouri de tabla care se deschideau in diverse moduri. Puteti accesa si pergola gradina sau pergole flopper.

O astfel de terasa nu doar ca nu este eleganta, dar nu este nici practica. La toate dezavantajele tablei anterior mentionate se adauga si faptul ca aceste terase vor avea aspect de garaj sau de magazie si in niciun caz de terasa. Alegand terase din lemn acoperite cu sticla te poti bucura cat mai mult de lumina naturala in timp ce esti protejat de intemperii in cel mai optim si elegant mod.

 

Terase acoperite – pergole gradina vs. sindrila bituminoasa

 

Probabil ca te simti ispitit sa ii faci terasei tale un acoperis ca la carte, insa nu doar ca o astfel de investitie nu merita, insa nu este nici practica. Atunci cand utilizezi o pergola de gradina pentru a acoperi terasa, in momentul in care vrei sa strangi totul de pe terasa si sa faci spatiu pentru un eventual eveniment gazduit in curte, cu o pergola de gradina tot ce trebuie sa faci este sa o strangi, pe cand acoprisul din sindrila bituminoasa va ramane mereu acolo sa iti incurce planurile.

De asemenea, daca vrei sa reamenajezi curtea si ai  terase acoperite cu sindrila bituminoasa, s-ar putea sa fie necesar sa apelezi la lucrari de constructii si demolari serioase pentru a scapa de acoperisul facut.

 

Terase acoperite – marchize vs. sindrila bituminoasa

 

Marchizele sunt acele mici copertine care vin sa te protejeze de soare in balcoane si care pot inchide complet balconul atunci cand sunt coborate. Insa cu siguranta ai vazut si sindrila bituminoasa la balcoane si acum te intrebi care este cea mai buna varianta.

Pentru a instala sindrila bituminoasa, ai nevoie de un cadru pe care aceasta sa stea, trebuie sa faci interventii asupra peretelui, sa apelezi la constructori cu experienta in acest sens, sa nu deranjezi vecinii si nici sa nu distrugi balconul de deasupra, iar la final vei avea ceva ca un acoperis pentru balcon, care nu protejeaza mobila de pe balcon de ploaie si nici nu inchide complet balconul atunci cand ai nevoie. Costurile sunt mult mai mari, iar beneficiile sunt aproape nule in raport cu o marchiza. Unicul avantaj, cel reprezentat de durabilitate, este anulat de toate dezavantajele mentionate.

Terase acoperite – inchideri cu sticla vs. inchideri cu rulouri

 

Sunt mai multe avantaje pe care fiecare tip de inchidere il are. Spre exemplu, in momentul in care cauti imagini cu terase acoperite vei descoperi ca multe dintre ele, mai ales exemplele din America utilizeaza rulouri si folii pentru inchiderea teraselor. Cel mai mare si mai important avantaj in acest sens este faptul ca aceste inchideri sunt mai ieftine, in timp ce estetica nu are mult de suferit. De asemenea, conteaza foarte mult si flexibilitatea pentru ca rulourile pot fi ridicate ori de cate ori este necesar, in timp ce atunci cand ai sticla va trebui sa inchizi si sa deschizi geamurile sau sa le glisezi.

Pe de alta parte daca te uiti la poze de case cu terase acoprite cu sticla vei observa imediat doua aspecte importante: eleganta si siguranta. Daca un rulou poate fi taiat sau rupt, acoperirile cu sticla implica de cele mai multe ori sticla securizata ceea ce inseamna ca aceasta va fi foarte greu de spart, de unde rezulta ca patrunderea prin efractie aproape imposibila.

 

Terase acoperite – cand sunt recomandate prelatele transparente?

 

Daca vrei sa folosesti pavaje pentru terase acoperite interesante, este posibil ca sticla sa nu se combine armonios cu decorul general produs de un pavaj. Prin urmare se recomanda prelatele transparente. Sunt mai multe motive pentru care recomandat terase acoperite cu prelate transparente. Prelatele transparente cu capse si bride sunt copertine verticlae realizate din plastic transparent si care rezista foarte bine la zapada, la ploaie si la vant cu ajutorul sistemului special cu bride si cu capse.

O solutie foarte buna pentru inchiderrea terasei, pentru acoprirea si pentru protectia spatiilor exterioare, aceasta varianta de icnhidere asigura buna etansare a spatiului. Teraele inchise cu rulouri sau cu prelate transparente se comporta foarte bine pe timpul iernii dar si vara.

 

Terase acoperite – cand sa apelezi la sticla pentru acoperirea teraselor

 

In momentul in care cauti un model terase acoperite pentru tersele deschise, la care au acces usor si persoanele din exterior, asa cum sunt cele amplasate la drum, cele care au legatura usor cu interiorul casei, cele aflate la primele etaje sau balcoanele de la parter, cu siguranta cauti o metoda de a inchide terasa mai sigur. In acest caz, sticla securizata este cu siguranta raspunsul al intrebarea sa.

Avantajul sticlei securizate este ca se va sparge extrem de greu, ceea ce o face o solutie buna pentru a putea sa lasi in balcon si pe terasa diverse obiecte importante fara sa te temi ca vor disparea. Aceste inchideri sunt perfecte si pentru terasele din care se intra direct in casa, dar si pentru restaurantele cu spatiu mic. Iarna terasa poate deveni un spatiu confortabil de interior, iar vara trebuie doar sa deschizi geamurile si vei lasa aerul curat sa intre.

 

Terase acoperite – cand si de ce sunt recomandate pergolele

 

In functie de dimensiunile lor, pergolele sunt recomandate pentru terasele in aer liber de diverse dimensiuni. Spre exemplu, restaurantele care au o curte interioara in care au o terasa, pot apela la o pergola de gradina pentru a o acoperi. Iarna trebuie doar sa fie stransa pergola si eventual sa lase loc unui interesant brad de Craciun. De asemenea, pentru terasele care sunt lipite de cladire, fie ca este vorba despre case sau despre restaurante si alte spatii publice, pergola poate fi ridicata ori de cate ori este necesar foarte usor si in plus este usor de personalizat in culorile brandului firmei care o instaleaza.

Pentru spatiile de evenimente mari cum sunt targurile in aer liber, sau locatiile pentru nunti care permit accesul la gradina si la spatiul verde, mesele pot fi puse cu usurinta sub o pergola Floper de dimensiuni mari sau sub mai multe pergole mici. Dupa ce evenimentul s-a terminat, tot ce trebuie sa faci este sa strangi pergolele si spatiul isi va recupera functiile initiale.

 

Terase acoperite – ce sa alegi atunci cand vrei o terasa incalzita

 

Daca vrei sa ai o terasa pe care sa o folosesti cu succes si iarna, atunci pergolele nu sunt cea mai buna solutie pentru ca doar acopera terasa fara sa acopere si peretii. In acest sens sunt recomandate rulourile sau folia prinsa cu capse si bride si desigur, inchiderea cu sticla.

Avand astfel de metode de inchidere a unei terase, poti amplasa o sursa de caldura in interior, asa cum este o aeroterma sau un dispozitiv de incalzire pe gaz, pentru ca atmosfera de pe terasa sa fie cea dorita in timp ce te distrezi cu prietenii.

Terase acoperite – de ce este recomandat sa ai o terasa incalzita

 

Cele mai multe terase servesc drept prelungire a casei. Vei avea tendinta sa pui acolo diverse lucruri pe care sigur nu iti doresti sa le duci iarna in casa. Spre exemplu, ghivecele de flori vor avea de suferit in momentul in care vine frigul si tot ce poti sa faci este fie sa duci ghivecele inauntru, fie sa incalzesti terasa.

De asemenea, chiar si pentru terasele care nu au legatura cu casa, atunci cand terasa este incalzita, iarna te poti distra alturi de prieteni si de familie pe terasa si poti sta la calduta in momentul in care decizi sa faci un gratar in aer liber.

 

Terase acoperite – cum poti personaliza terasa in ton cu afacerea ta

 

Da, si terasele trebuie sa fie personalizate si cu cat esti mai atent la detalii, cu atat rezultatele vor fi mai bune si tu vei avea ocazia sa arati clientilor ca te-ai gandit la tot. In acest sens, recomandarea noastra este sa alegi copertine, pergole sau marchize care sa respecte culorile brandului tau. S

pre exemplu, daca sigla companiei este cu verde si alb, atunci cand fi bine sa alegi o pergola verde cu ceva scris alb, o prelata cu dungi verzi si albe sau chiar o copertina alba pe care nu ti-o recomandam  deoarece se va murdari destul de repede. In cazul in care utilizezi pergolele pentru evenimente, nu vei dori sa schimbi pergolele de fiecare data cand culorile nu se potrivesc cu cele ale aveneimentului, motiv pentru care iti recomandam sa alegi culori cat mai neutre asa cum ar fi nuantele de crem si maro sau de gri si chiar albastru navi.

Acestea se vor potrivi indiferent de evenimentul la care ai nevoie de terase acoperite pentru ca se potrivesc cu toate culorile pe care evenimentul le foloseste.

Avand in vedere toate aceste aspecte, acum stii cu siguranta cum ar trebui sa iti alegi corespunzator pergolele, sau alte elemente pentru acoperirea unei terase.

Leave a Comment